OffNews.bg

ЦСКА продължава напред в Европа след дузпи

Отборът на ЦСКА се класира за втория квалификационен кръг в Лига Европа, след като отстрани латвийския Рига след изпълнение на дузпи като гост. И двата тима завършиха срещата с 10 души след червени картони съответно за Тиаго Родригес (74‘) от ЦСКА и Панич (109‘) от Рига.

Двубоят на стадион "Сконто" завърши с успех 1:0 за домакините, колкото завърши и двубоят в София в полза на "армейците". 

Домакините откриха резултата в края на първото полувреме след гол на Антонийс Черномордис. Централният бранител на латвийския тим се разписа с глава в 44-ата минута, засичайки центриране от корнер. В 59-ата минута българският тим стигна до гол чрез Тиаго Родригес, който вкара с мощен шут от далечна дистанция, но попадението бе отменено от главния арбитър, който видя нарушение на Кирил Десподов при паса му към Родригес.

"Червените" можеха да решат мача още в редовното време, когато Кирил Десподов пропусна дузпа в 88-ата минута. Именно 21-годишният нападател изпълни последната дузпа за ЦСКА и така се реваншира за пропуска си. Футболистите на ЦСКА не сбъркаха нито веднъж при дузпите, а в следващия кръг техен съперник ще бъде австрийския Адмира Вакер.

"Бях сигурен, че ще вкарам. Бях много уверен в себе си. Рига ни затрудни доста. Знаехме как ще играят. Вкараха ни от една ситуация.

Определено ни липсваше централен нападател, но трябваше да се справим и без човек като Фернандо Каранга", каза Десподов след мача, който не пропусна да се извини и да благодари на феновете за изключителната подкрепа.