OffNews.bg

Шведите в недоумение: Допуснахме три гола за първи път в квалификациите

Националите на Швеция по футбол не скриха разочарованието си от загубата с 2:3 от България в световната квалификация снощи в София. "Лъвовете" триумфираха за първи път от почти 50 години и свалиха скандинавците от първото място в група "А".

"Не знам защо се получи така. Не направихме добър мач. Нямам отговор. Разочаровани сме. Прибързвахме и не успяхме да намерим нивото си на игра. Не започнахме добре срещата и изиграхме много лошо първо полувреме. След почивката се опитахме да подобрим нещата, задържахме по-дълго топката, но не се получи. Допуснахме три гола за първи път в квалификациите. В момента не мога да дам отговор защо", заяви централният бранител Виктор Линдельоф.

Вратарят Робин Олсен пък пое вината за първия гол на българите. "Допуснах грешка при първия гол и съжалявам. Не прецених добре центрирането и България поведе в резултата. Това беше най-слабият ни мач в квалификациите досега. Знаехме, че съперникът е силен като домакин. Трябваше да се опитаме да ги притискаме повече, да не им оставяме празни пространства за контраатаки. моментът е тежък. Много сме ядосани и разочаровани", каза Олсен.

Емил Форсберг пък пропусна дузпа при 0:1 през първото полувреме. "Вече не държим съдбата на първото място в ръцете си. Бяхме прекалено еднообразни, липсваше ни агресия и направихме прекалено много грешки. Допуснахме два ненужни гола. Загубихме по най-глупавия начин. Ситуацията сега се усложнява, но в неделя ни чака друг мач (срещу Беларус), който трябва задължително да спечелим", каза Форсберг.

Капитанът Андреас Гранквист също призна, че отборът се е представил доста под нивото си. "Разочарованието е огромно. Не успяхме да покажем нивото си от предишните мачове. Направихме грешки, бяхме прекалено пасивни. Допуснахме гол, изравнихме, след това отново допуснахме гол и пак успяхме да изравним.

През второто полувреме прекалено прибързвахме, бяхме убедени, че сме по-добри и ще спечелим този мач, но бяхме наказани малко преди края отново след наша грешка. Сега е важно да не свеждаме глави, защото следващият двубой с Беларус вече е от изключителна важност", каза той.