OffNews.bg

Пике призна за криза в съблекалнята в Барса

Защитникът на Барселона Жирард Пике призна за криза в съблекалнята на каталунския гранд. В последните дни новините от "Камп Ноу" сериозно притесняват феновете на отбора.

Всичко тръгна от интервю на спортния директор Ерик Абидал, който каза, че една от причините довели до уволнението на треньора Ернесто Валверде е тази, че "някои играчи не са се раздавали".

Лидерът на Барселона Лионел Меси се почувства засегнат и реагира емоционално в социалните мрежи като призова Абидал да говори с имена. Последваха напрегнати часове, в които се проведоха срещи между ръководството на Барса и Абидал.

В крайна сметка той остана на поста си, но атмосферата се отрови. За капак Барселона загуби от Атлетик Билбао в 1/4-финалите на турнира за Купата на Испания и рискува да остане без трофей през сезона.

"Сега не е моментът да си показваме мръсното бельо. Такова има във всеки клуб и отбор. Всеки си знае кога се е държал правилно и кога е сгрешил. Трябва да работим, а не да си пречим в края на сезона. Това е контрапродуктивно. Нека се обединим и завърнем на победния път.

Това ще върне и единството в отбора", коментира Пике, който само преди дни едва не се е сбил с Меси на тренировка, за което съобщиха местните медии.

"Срещу клуба се хвърля достатъчно кал отвън, няма нужда и ние сами да хвърляме помежду си. Абидал беше играч, който беше обичан от феновете, така че би трябвало да знае какво става в една съблекалня и как се чувстват играчите", заяви от своя страна левия бек Жорди Алба.