OffNews.bg

Открито е тяло сред останките на самолета на Сала

Британските разследващи заявиха, че са открили тяло под водата сред останките от самолета, който изчезна над Ламанша преди две седмици.

Пайпър Малибу, който превозваше нападателя на Кардиф и пилота на машината Дейвид Иботсън, беше намерен на дъното на Ламанша в неделя сутрин. Разследващото звено на британската служба за въздушни произшествия, която работи съвместно с Blue Water Recoveries Ltd, идентифицираха останките от самолета.

Екипите изпратиха подводница с дистанционно управление, което да изследва зоната около морското дъно, в която обектът бе локализиран. След анализи на видеоматериала, от Разследващото звено заключиха, че това са останките именно от този самолет. Вече бяха публикувани и снимки от останките, които показват лявата част на фюзелажа, както и част от регистрационния номер на самолета.

"За съжаление, видеоматериалът показа тяло сред останките от самолета", споделиха в свое изявление от Разследващото звено на Британските въздушни произшествия. Тялото, открито сред останките, не е било идентифицирано.

В момента се обмислят следващите действия, като разследващите ще се консултират със семействата на Сала, Иботсън и полицията. Самолетът с двамата изчезна от радарите на 21 януари, когато 28-годишният аржентинец летя от Нант до Кардиф, само дни, след като осъществи рекорден трансфер в уелския клуб на стойност 17 млн. евро.

Властите спряха временно търсенето, казвайки, че шансът да има оцелели е минимален. Последва издирване, което бе финансирано чрез дарения от специален екипаж, който откри самолета.