OffNews.bg

Общото събрание на ПФК Левски одобри нов Надзорен съвет

На проведeното днес на стадион "Георги Аспарухов" Общо събрание на акционерите на ПФК Левски беше избран новият Надзорен съвет.

Новите членове на Надзорния съвет бяха предложени и одобрени на Общото събрание на клуба.

В него влизат мажоритарният собственик (51% от акциите) Наско Сираков, баскетболният треньор Константин Папазов (35% от акциите) и представителят на феноветe Петър Ганев. Тримата заменят Георги Попов, Михаил Тодоров и Александър Тумпаров.

"Общо взето, стандартен дневен ред. Преминахме през отчета за 2019 г., както на Управителния съвет, така и годишния финансов отчет на дружеството, одиторския доклад. Един малко по-детайлен анализ на това, което се е случило в ПФК Левски през 2019 г.

Естествено, коментирахме и периода след това. Имам предвид - последните 6 месеца. Акционерите имаха доста въпроси на тази тема. Най-важното е, че беше избран нов Надзорен съвет с членове Наско Сираков, Петър Ганев и Константин Папазов. Другото - акционерите, Общото събрание на акционерите, не освободи досегашния Управителен съвет на Левски, каза изпълнителният директор Павел Колев.

"Въпреки моето заявено желание пред аудиторията, с идеята, че Левски тръгва по някакъв нов път, за мен беше абсолютно излишно и безсмислено да не освобождаваме досегашните членове и на Управителния, и на Надзорния съвет, а и
предишните, но трябваше да се съобразя с волята на акционерите, макар че имах право еднолично да реша този въпрос, но това ще стане на следващото Общо събрание", допълни Наско Сираков.