OffNews.bg

Новият селекционер Георги Дерменджиев: Бързо се случиха нещата, имаме шансове за Евро 2020

Новият селекционер на българския национален отбор по футбол Георги Дерменджиев сподели пред колегите от gong.bg какви са целите пред "трикольорите". Специалистът разкри и подробности около назначаването му като наставник на "лъвовете".

"Доста бързо се случиха нещата. Говорих с Данчо Лечков и бързо се разбрахме. Аз като българин винаги съм подкрепял националния отбор, каквито и резултати да сме постигали. Така трябва всички да правим.

Да не се съсродоточаваме само върху негативното, а да гледаме и положителните неща. България не е единственият отбор, който губи мачове.

Важното е да работим здраво и да даваме всичко от себе си, за да може да повишаваме нивото. Независимо от резултатите в последно време, виждам някаква искрица. Вярвам, че имаме шанс да се класираме на голям форум.

Това ни е целта. Наясно съм с моментната ситуация. Няма да бъде никак лесно, но ще се борим. Който го е страх от мечки, не трябва да ходи в гората.

Още не съм взел решение за хората, които ще влязат в моя щаб. Все пак става дума за националния отбор и трябва внимателно да ги подбера. Когато става дума за България, няма място за експерименти.

Всеки треньор има свое виждане, но е ясно, че когато говорим за важни мачове и печелене на точки, трябва да залагаме на най-доброто", каза Дерменджиев.