OffNews.bg

Моуриньо се извини на Ерик Дайър за ранната смяна

Мениджърът на Тотнъм Жозе Моуриньо се извини на халфа на "шпорите" Ерик Дайър за ранната смяна по време на срещата от Шампионска лига с Олимпиакос.

Специалния замени футболиста още през първото полувреме, когато гърците стигнаха до шокиращ аванс от две попадения след само 19 минути игра.

В крайна сметка обаче промяната подейства силно положително и лондончани обърнаха гостите, за да постигнат победа с 4:2. Срещата бе ръководена българска съдийска тройка, начело с Георги Кабаков. Родният рефер ръководи и предишния мач на Моуриньо в Европа, когато Манчестър Юнайтед загуби от Валенсия преди около година.

"Най-трудният момент от мача не бе, когато ни вкараха първите два гола, а когато трябваше да извърша ранна смяна още в първото полувреме. Това накара играча да се почувства неприятно, но не само него. И аз се почувствах така.

"Важното е обаче в такъв случай играчът да разбере нещата. За мой късмет Ерик е много интелигентно момче и разбра, че аз го направих за отбора. Нямах никакви претенции за неговото представяне, просто отборът трябваше да смени стила и за това го смених.

Губехме с 0:2 и ситуацията бе много тежка. И усетих, че един позиционен полузащитник би ни бил достатъчен. Мислех, че ни трябва още един креативен играч на терена, какъвто е Ериксен, който да може да играе с Али.

Извинявам се на Ерик за ранната смяна, но той знае, че го направих за отбора, а не, за да го нараня. Мисля, че и феновете разбраха това.

Относно самия мач, нещата потръгнаха много зле, но завършиха доста добре. Радващо е, че успяхме да обърнем резултата и да стигнем до успеха в срещата", каза Моуриньо.

Победата осигури на Тотнъм класиране за 1/8-финалите в турнира на богатите. "Шпорите" ще завършат на второ място в Група В зад лидера Байерн Мюнхен.