OffNews.bg

Мартин Камбуров напуска Берое заради рекорда на Петър Жеков

Нападателят на Берое Мартин Камбуров обяви, че се разделя със старозагорския клуб след края на сезона. Опитният голмайстор иска да продължи да играе футбол, като условието му е да остане в клуб от Първа лига.

Камбуров е получил предложение за още един сезон от заралии, но с условието, че няма да се разчита много на него, което не го е удовлетворило.

"Моят договор изтича в края на лятото и имах предложение за една година още. Говорих с Димитър Димитров - Херо, който ми даде да се разбера, че няма да играя толкова редовно и поради тази причина реших да си тръгна. Аз не мога да живуркам, не съм футболист, който да стои и само да си взимам заплатата.

Разбрахме се да остана и да изиграя последните седем мача, за да вкарам още седем гола. След това, което се случи с Локо Пловдив, не искам да обявявам в кой отбор ще продължа кариерата си”, каза Камбуров пред БНТ. 

Херо потвърди днес думите на Камбуров за проведения разговор, като уточни, че е нямало драма.

Мартин Камбуров има впечатляващите 230 попадения в елита на родния футбол. Той е само на 23 гола от вечния голмайсторски рекорд в елита на България, който принадлежи на легендата Петър Жеков.