OffNews.bg

Левски остана без треньор, Славиша Стоянович напуска

Старши треньорът на Левски Славиша Стоянович напуска клуба. Договорът на специалиста няма да бъде подновен, въпреки съществуващата опция за това, информира „Топспорт”.

Настоящият контракт на Стоянович изтича днес – 20 май, а по-късно през деня от щаба на „сините” официализираха раздялата.

"Левскари,

Във връзка с появилите се информации относно взаимоотношенията между „ПФК Левски“ и Славиша Стоянович, искаме да Ви уведомим, че г-н Стоянович ще изпълнява задълженията си на старши треньор на представителния отбор до края на сезон 2020/2021 г. в Първа пофесионална лига, след което контрактът му няма да бъде продължен.

Всички в „ПФК Левски“ изказваме своята благодарност и признателност на Славиша Стоянович и неговия екип за всеотдайната работа и му пожелаваме бързо и пълно възстановяване от тежко прекараната COVID инфекция, много здраве, лични и професионални успехи!", пишат в клубния сайт на Левски.

Специалистът пое клуба в края на 2020 година, като успя да го спаси от срама да се бори за оцеляването си в плейофите на efbet Лига. Стоянович води за последно Левски на 21 март при победата над Славия с 1:0. След това бе диагностициран с коронавирус и се наложи да бъде приет в болница.

В оставащите два мача до края на сезона, отборът на Левски вероятно отново ще бъде воден от помощника му Живко Миланов. Почти сигурно е, че младият специалист ще води „сините“ и през следващата кампания.