OffNews.bg

Лечков потвърди: Георги Дерменджиев поема националите ни по футбол

Вицепрезидентът на Българския футболен съюз Йордан Лечков заяви пред няколко медии, че Георги Дерменджиев вече може да се счита за селекционер на националния отбор.

В момента се водят финални преговори, но съвсем скоро специалистът ще бъде официално обявен за наставник на "трикольорите".

"Нека се знае, че Георги Дерменджиев е новият старши треньор на България. Всичко е уточнено, той вече е селекционер. Утре ще довършим нещата документално", каза Лечков.

За последно Дерменджиев бе треньор на Левски, където не записа задоволителни резултати, в следствие на което бе уволнен в края на април тази година.

Дебютът на специалиста ще бъде в средата на ноември, когато националите ни ще се изправят срещу Хаити в контролна среща. На 17 ноември пък той ще изведе "лъвовете" в последния мач от евроквалификациите с Чехия.

По повод преговорите за предстоящото му назначение, по-рано днес самият Дерменджиев заяви пред колегите от dsport.bg, че е това е голяма отговорност.

"На всички е ясно, че съществува възможност за класиране на Европейското първенство през баражите в Лигата на нациите.

Всичко трябва да се обмисли и прецени трезво. Да водиш националния отбор на България е огромна отговорност", заяви Дерменджиев.