OffNews.bg

Юрген Клоп развя белия флаг: Ливърпул не участва в борбата за титлата

Наставникът на английския колос Ливърпул Юрген Клоп призна, че шансовете на тима за трофея във Висшата лига са се изпарили след допуснатото поражение от Арсенал с 2:3 в неделя. 

Букайо Сака успя да реализира победното попадение от дузпа, за да изкачи "артилеристите" отново на първата позиция във временното класиране. Ливърпул вече изостава от върха с цели 14 точки, като към момента е доста по-реалистично да се бори за топ 4. 

Загубата отрежда на "мърсисайдци" 10-то място, а при само 2 записани успеха от първите 8 мача Клоп категорично констатира, че неговите футболисти вече не са претенденти за титлата. 

"Не участваме в надпреварата за титлата. Наивно е да седим тук и да мислим, че имаме шансове", заяви опитният немски специалист.

"Имаме проблеми в момента, но, разбира се, Арсенал е отборът във форма, лидер в таблицата, но ние имахме огромни проблеми днес", сподели още Клоп.

Той не смята, че настъпилата промяна в игровата схема е причината за незадоволителните резултати напоследък. 

"Мисля, че головете, които допуснахме, нямат общо със схемата на игра. Ние сме в труден момент и искаме да преминем през това заедно. Това е, върху което работим", завърши мениджърът.