OffNews.bg

Интер вдига на крака Ромелу Лукаку за голямото дерби

Очаква се нападателят на Интер Ромелу Лукаку да бъде на разположение на наставника Симоне Индзаги за предстоящото дерби със състава на Фиорентина в събота.

Белгийският голмайстор е извън игра от месец август, когато получи мускулна травма и е записал само 3 срещи от началото от настоящата кампания. Сега има реален шанс да се завърне на терена.

29-годишният футболист премина редица изследвания. Ако резултатите от тях се окажат положителни, той може веднага да поднови тренировъчни занятия, за да попадне в групата за сблъсъка с "виолетовите", съобщават италианските издания "Скай Италия" и "Калчемеркато". 

Първоначално клубът се надяваше Лукаку да поднови подготовка още миналата седмица. Тогавашните прегледи обачи констатираха, че той не е в състояние да го направи. Сега очакванията са той най-после да се завърне и отново да поразява противниковите врати.

Ромелу се завърна в Интер по време на изминалия летен трансферен прозорец, стартирайки сезона с попадение и асистенция в първите две срещи. След това го сполетя въпросната контузия, която го измъчва вече цели 6 седмици. В момента има възможност да навлезе в оптимална физическа форма за наближаващото Световно първенство в Катар.