OffNews.bg

Генерал Божигол се изгуби в превода

Смяната на 13 клуба в 7 държави явно е направила по-трудна, вместо да улесни, езиковата комуникация на бившия национал Валери Божинов щом се налага вече да внася яснота какво е искал да каже.

Самопровъзгласирият се за Генерал Божигол футболист вчера напусна или беше изгонен от швейцарския Лозана. Още същия ден той разказа, че ще започне тренировки с Левски, където игра преди да поеме към Партизан.

Ето какво е заявил Божинов пред сайта пред Firenzeviola.it, което днес той опроверга:

"Офертите не идват, докато си пиеш кафето, трябва да ги заслужиш. Президентът на Левски ми даде разрешение да се подготвям с отбора. Познавам треньора Делио Роси, знам добре италиански език. През януари ще преговаряме.

Треньорът на Лозана Челестини ми звънеше всеки ден. Приех, защото той имаше план за бъдеще в Европа. Отборът обаче не тръгна добре, потъна надолу в класирането. Нямаше добри резултати и използваха мен като изкупителна жертва. Виждаха ме като спасител, но не мога да направя нищо сам, без отбор около себе си", каза Божинов.

Днес Божинов внесе уточнение пред Sportal.bg:

"Споменах това, което и вчера пред вашата медия. Не съм казвал, че Спас Русев ми е дал разрешение да тренирам с Левски и че започвам преговори с клуба. Най-вероятно е станало някакво недоразумение.

Единствено съм говорил с Даниел Боримиров. Поисках да започна тренировки с Левски. Сега чакам разрешение от наставника Делио Роси. В Италия само споменах, че Левски може да е опция пред мен за продължаване на моята кариера. Не съм твърдял, че ще стартирам преговори с клуба, тъй като не съм водил никакви разговори в тази посока", поясни Божигол.