OffNews.bg

Челси стъпи накриво на "Стамфорд Бридж"

Лидерът Челси направи грешна стъпка и загуби от Кристъл Палас в лондонското дерби от 30-и кръг на английската Висша лига.

Двубоят започна идеално за домакините, които поведоха още в 5-ата минута. Атаката подхвана Сеск Фабрегас, който след това се придвижи на скорост и стигна до наказателното поле, за да засече центриране по земя на Еден Азар.

Уилфред Заха реализира изравнителния гол в 9-ата минута, а само 2 по-късно Кристиан Бентеке вкара за 2:1 след прекрасно развила се контраатака на гостите.

В друг мач от първенството Манчестър Юнайтед също се спъна и допусна равенство 0:0 с Уест Бромич Албиън на "Олд Трафорд". "Червените дяволи" имаха огромна доминация по отношение владеенето на топката, защитата на гостите бе добре организирана и успяха да блокират атаките на съперника.

По-рано днес Ливърпул спечели дербито на Мърсисайд, след като победи Евертън с 3:1. В класирането Челси остава лидер с 69 точки, но преследвачът Тотнъм е само със седем по-малко.

Ето и останалите резултати:

Бърнли - Тотнъм - 0:2, Хъл Сити - Уест Хам - 2:1, Лестър - Стоук Сити - 2:0, Уотфорд - Съндърланд - 1:0. В последния мач от днес Саутхемптън и Борнемут се срещат от 19:30 часа на "Сейнт Мерис Стейдиъм".