OffNews.bg

Братята Найденови предлагат 8,5 милиона на Левски годишно, ако Божков се оттегли

Контролираната от братята Найденови Efbet предложи 8,5 милиона лева годишно на ПФК "Левски" под формата на спонсорство, но при условие, че сегашният собственик на клуба се оттегли.

Писмото, заедно с отговора на изпълнителния директор на Сините Павел Колев, беше публикувано на страницата на "Левски".

От предложението не става ясно на кого точно трябва да бъде прехвърлена собствеността на най-големия български отбор.

Efbet беше ябълката на раздора, от която започна хазартната война и последвалите действия на държавните институции срещу Васил Божков.

Двамата братя Цветомир и Боян Найденови са съдружници с Васил Божков в Еврофутбол и голяма част от казината му. Макар и не съвсем официално, те са хората, които издържат ЦСКА 1948. Доскоро Efbet беше спонсор и на Левски.

Официално акциите на ПФК "Левски" са за записани на Георги Попов, който е миноритарен съдружник в много фирми на Васил Божков, но самият Божков никога не е крил, че той е реалният собственик на Левски.

Ето пълния текст на писмото на Efbet до "Левски":

С настощето официално искаме да Ви уведомим, че EFbet е готова отново да помага и да бъде генерален спонсор на ПФК "Левски". както Ви е известно, ние правихме това с уважение и удоволствие в продължение на няколко години, преди да бъдем сменени принудително след идването на Георги Попов като собственик на клуба. Efbet е доказала, че от дълго време се опитва да помага на фурбола и на целия български спорт.

Изпращаме настоящото писмо до Вас, за да Ви уведомим, че Efbet е готов отново да бъде генерале спонсор на многоуважавания от нас и управляван от Вас ПФК "Левски" (София), който е символ на българския футбол и родния спорт.

При положение, че от Ваша страна е налице съгласие Efbet да стане отново генерален спонсор на клуба, от наша страна имаме готовност да вложим средствата в разнер на 8,5 милиона лева с ДДС на година, но в случай, че има промяна в собствеността на клуба и последният ще има нужда от нов генерален спонсор.

Желаем да Ви уведомим, че в наше лице винаги можете да намерите един коректен и професионален партньор.

Ето и отговора на изпълнителния директор Павел Колев:

Благодарим Ви за отправеното предложение и изразената готовност да подпомагате дейността на ПФК "Левски" като генерален спонсор в така създалата се ситуация и съобразно поставените от Вас условия. С предложението са запознати членовете на Управителния съвет и ще бъдет запознати акционерите на дружеството при свикване на Общо събрание на акционерите на клуба.

Уведомявам Ви, че предложението ще бъде разгледано по същество от Управителния съвет при първа възможност, в случай че настъпи поставеното от Вас условие - промяна на собствеността на клуба.