OffNews.bg

"Братът на Бербатов от друга майка" псувал на майка

Нареченият от Димитър Бербатов "мой брат от друга майка" френски защитник Патрис Евра стана печално известен преди мача от Лига Европа между Олимпик Марсилия и Витория Гимараеш.

36-годишният французин, който се бори с расовите предразсъдъци, се сби по време на загрявката с фенове от Марсилия и получи червен картон още преди мачът да е почнал. Евра обвини феновете за инцидента, но и те не му останаха длъжни, като разказаха своята версия за инцидента пред Радио Монте Карло.

"По време на загрявката започнахме да се закачаме с Евра по повод формата му в последните мачове. Нападателите тренираха удари към вратата, а незнайно защо и Евра се включи в заниманието.

Той обаче не целеше вратата, а феновете по трибуните. Едва ли за един професионалист, макар и защитник, е трудно да уцели вратата. При един от поредните му шутове топката уцели наш приятел в главата. След това той започна да ни обижда. Така започна всичко.

Атмосферата се нажежи. Не мога да го цитирам, но в думите му се съдържаха обидни закани към нашите майки. Това ни провокира да му потърсим сметка. Не оправдавам нашето поведение, но това, което той направи - да ритне в главата един от нас, е непростимо. Той няма повече място в Марсилия", казва привърженик с името Вилям.