OffNews.bg

БФС окончателно съсипа футбола ни: Мач в Пловдив няма да има, чака ни гилотина от УЕФА

Българският футболен съюз, воден от някои от легендите от световното първенство в САЩ през 1994 г., е напът да съсипе българския футбол за дълги години напред. Скандалът с гостуването на Унгария вече е международен и решение не се вижда на хоризонта - мачът няма да се играе в Пловдив. Резултатът е ясен - чака ни гилотина от страна на УЕФА, след която футболът ни няма да може да се възстанови в продължение на години.

Въпреки заплахите от страна на Георги Иванов - Гонзо (Черния слип), както и други деятели, "опраскали" играта с коженото кълбо у нас, промяна няма да има.

Общината в града под тепетата отказа да предостави стадион "Христо Ботев" за европейската квалификация между България и Унгария. Причината е, че около и на съоръжението текат строителни дейности, а с очаквания протест на фенове ситуацията може да се превърне в крайно опасна.

"В писмо до БФС местните власти в Пловдив препотвърждават решението си от петък, а именно - няма възможност да предостави на БФС за ползване стадион "Христо Ботев" в периода 14-16.11.2023 г.

В свое становище от днес Илиян Филипов, представляващ ДЗЗД "Колежа", съобщава, че сроковете за прекратяване на строителните дейности, демобилизация и привеждане на строителната площадка във вид, в който тя няма да застрашава живота и здравето на гражданите, е прекалено кратък и няма как това да се случи за посочените дати.

Към днешна дата ДЗЗД "Колежа" извършва строително-монтажни работи на сектори "Б" и "Г" и прилежащите им паркинги, които са планирани предварително и са част от процес, който не може да бъде прекъснат за толкова кратък срок. Предвидените СМР се извършват с тежка техника, уточняват от фирмата-изпълнител.

"Всички дейности са планирани предварително и съобразени единствено с програмата на ФК "Ботев" Пловдив и тяхното изпълнение няма как технологично и в посочения срок да бъдат прекъснати и в допълнение да бъде обезопасена строителната площадка и прилежащите зони", се казва в становището на ДЗЗД "Колежа".

Предвид всичко изложено и воден единствено от грижата за живота и здравето на гражданите, кметът на Пловдив Костадин Димитров препотвърди решението, че стадион "Христо Ботев" не може да бъде използван от БФС в периода 14-16 ноември 2023 г", информират от Община Пловдив.

Това решение ще бъде крах не само за ръководството на БФС, но и за целия български футбол. Много е вероятно страната ни да отнесе много допълнителни санкции, освен служебна загуба с 0:3 от "маджарите". Глобата ще е жестока - над 100 000 евро, ще бъдем лишени от няколко домакински срещи и е много вероятно да ни дисквалифицират от предстоящите мачове за Световното през 2026 г.