OffNews.bg

Стефан Данаилов: ГЕРБ превърна 1 май в Ден на безработицата (снимки видео)

„Разлюлейте балоните и знамената. Честит празник. за съжаление днес е празник на безработицата и на протеста. Това ни дариха властимащите, това ни подари ГЕРБ”, заяви на традиционния за социалистите първомайски митинг обичаният актьор Стефан Данаилов, който води листите на БСП в Пловдив и Плевен.

Единствената политическа сила, която може да спре ГЕРБ и има волята за това е Коалиция за България. Това, което ще се случи на 12 май, ще направи така, че на 1 май догодина действително ще празнуваме деня на труда. Хората ще бъдат по- усмихнати и по- богати. Весели празници напук на всичко и победа”, закани се Данаилов.

Според пресцентъра на БСП на митинга на левицата се събраха около 30 000 социалисти – сякаш за да докажат, че не само ГЕРБ може да пълни площадите, както заяви лидерът на партията Бойко Борисов във вторник.

Пред събралите се хора – много от които облечени в червено, с червени шапки и балони, говориха лидерът на БСП Сергей Станишев, Стефан Данаилов и водачите на листите в Пазарджик и Варна - Илияна Йотова и Пламен Орешарски.

„С кои очи Цветан Цветанов и Бойко Борисов искат още власт. Страната ни е разтърсена от огромен скандал. Това го дължим на няколко човека, които се самозабравиха и решиха, че държавата им е бащиния“, коментира от трибуната Илияна Йотова.

Колегата й Орешарски пък обеща, че „Коалиция за България“ ще върне на българите радостта от труда, защото ще осигури нови работни места, ако спечели изборите.