OffNews.bg

Станишев подава, Местан центрира...Борисов с глава и ГОООЛ

Какви ли не социологически прогнози се извъртяха, но има едни, които не са социологически, но са правени по-съвестно, бъркат директно в джоба на авторите им.

Някои от сайтовете за залагания също решиха да изкарат пари от изборите и пуснаха залагания за тях.

Името на конкретния сайт няма да кажем, защото не ни е рекламодател, но ето коефициентите му към днешна дата.

Кратко пояснение за неизкушените от хазарта: Колкото по-малък е коефициентът, толкова по-вероятно е да се случи нещо.

Най-висок шанс за победа в изборите букмейкърите дават на ГЕРБ. Ако заложиш на Борисов левче ще спечелиш 40 стотинки. Стига той да спечели изборите разбира се. Най на далавера е да заложиш на Светльо Витков. Тогава срещу 1 лев ще вземеш, ако се сбъдне дребната подробност "Глас народен" да е първи. Видният партиен деятел, автор на OFFNews и басист на "Хиподил" Венци Мицов тържествено обеща във Фейсбук, че ако това стане "Хиподил" ще се разрасне до филхармония, а той лично ще аранжира "Чифт очи" за рок група и оркестър.  

Победител в Избори 2013
ГЕРБ 1.40
БСП 1.55
ДПС 25.00
Движение БГ 50.00
Атака 20.00
РЗС 150.00
ДСБ 100.00
Глас Народен 200.00

Най-вероятно разликата между първите и вторите на изборите ще бъде около 5-7 процента, като за това коефициентът е 3.00

Процентите, с които победителят ще се похвали на 12 май ще са най-сигурно между 30 и 34.99 според букмейкърите с коефициент 1.80 Ако не смятате така, може да заложите на друг процент, който също изглежда достоверен поне според последните проучвания, а именно между 25-29.99%, като коефициента за това е 2.00

Ето какво смятат букмейкърите за класирането на първите три партии по резултати:

1.ГЕРБ, 2.БСП, 3.ДПС 1.90
1.БСП, 2.ГЕРБ, 3.ДПС 2.10

1.ГЕРБ, 2.БСП, 3.Движение БГ 3.00

Друго подреждане 3.50
1.БСП, 2.ГЕРБ, 3.Движение БГ 4.00
                

За разбирачи има и по-екзотични залози. Например коя ще е най-прецаканата партия, която ще остане най-близко до бариерата от 4%, но няма да я прескочи. Фаворити са Една от интересните статистики за залагания е коя политическа формация ще има най-много гласове, но ще остане под прага на 4-те процента. Най-нисък коефициент и съответно най-голям шанс за това са ЕНП, СДС и „Зелените“ с по 3.00 коефициент. След тях с малко по-висок коефициент са РЗС с 5.00 НФСБ с 6.00, а ВМРО и ДГИ са с по 7.00 коефициент.

Друг залог за безкъсметници - коя партия ще е най-близко до единия процент, но няма да го мине и няма да гепне субсидията. Фаворит за тази класация е Коалиция "Българска пролет".

Лично на нас любимият ни залог е коя партия ще остане с най-малко гласове. Нали знаете вица за оня шеф на партия дето получил 3 гласа на изборите и жена му така разбрала, че си има любовница. Фаворит тук е Обединена социалдемокрация. Коефициентът им е 1.95, което си е доста сигурен залог. Следват ги ПП "Средна европейска класа" с коефициент 2.25 и Партията на българските жени с 2.75. Последните, ако не помните (а и не е нужно) бяха управляваща партия.

Според букмейкърите най вероятно е ГЕРБ да имат между 70 и 79 депутати в Народното събрание, а БСП да има между 65 и 74 депутатски места.

----------------------------

От няколко дни и ние си мислехме да пуснем в нашата Фейсбук страница анкета за точния резултат на изборите. Не го правехме, защото не ни е ясно как ще определим победителя, а не ни се кани Мишо Константинов за консултант.

Днес обаче толкова много читатели ни подканиха да пуснем такава анкета, че решихме, че никой няма да ни се разсърди, ако се объркаме. Така че - ЧАКАМЕ ВАШИТЕ ПРОГНОЗИ под поста с тази статия във Фейсбук. Във Фейсбук, а не тук, за да знаем на кого да дадем наградата.

Напишете ни точните проценти, които ще вземат първите 5-6-7 партии на изборите на 12 май. Петимата, които са най-близо до истината, ще получат фанелки на OFFNews. А победителят ще поканим за наш политически консултант или официален гадател в зависимост от предпочитанията.

А как ще определим победителите? Вече казахме, че на око и с ваша помощ.