OffNews.bg

Спешен медицински център ще обслужва Студенски град

Кметът на София Йорданка Фандъкова и министърът на здравеопазването Десислава Атанасова откриха днес в Студентски град Спешен медицински център в 5 ДКЦ (Студентска поликлиника).

"Основната цел е да се осигури по-бърз достъп до адресите при повиквания от района", каза министър Атанасова. Тя обясни, че с откриването на пункта, линейките за Студентски град и околните квартали вече няма да се налага да тръгват от Сточна гара.

Центърът ще обслужват и квартал Мусагеница, както и част от Дървеница и Дианабад. 

"Преди навечерието на 8-ми декември правим подарък на район Студентски", заяви на свой ред кметът Фандъкова.

Столична община е инвестирала около 22 000 лв. за оформянето на пространството за осигуряване на паркоместа за линейки. Това е третият нов пункт на Спешна помощ в София. На 11 декември предстои и откриването на още един филиал на Спешна помощ - в район „Надежда“.

Проектът за изнасяне на спешни центрове в 4-ри района на София се реализира с помощта на европейско финансиране от 16 млн. евро. Предвижда се изграждането на спешни медицински центрове и в Пловдив, Варна и Бургас.

При откриването на спешния център в Студентски град министър Атанасова обясни, че няма да бъдат осигурявани допълнителни екипи по повод Студентския празник утре. "Надяваме се празнуващите да бъдат внимателни и да не им се налага да търсят спешна помощ и ще бъдат добре и на 9-и декември", коментира министър Атанасова.