OffNews.bg

Сезгин Мюмюн: Борисов е участвал във възродителния процес

Лидерът на "Справедливост-България" Сезгин Мюмюн обвини министър-председателя Бойко Борисов, че е участвал в т. нар. Възродителен процес.

Той е изпратил писмо до главния прокурор Сотир Цацаров, в което заявява, че разполага със свидетели, които могат да подкрепят твърдението му. По думите му не само премиерът е участвал във Възродителния процес.

„Уважаеми г-н Главен прокурор, при многобройните ми обиколки и срещи с изселници в Република Турция се срещнах с хора, които са готови да дадат свидетелски показания за пряко участието на г-н Бойко Борисов премиер на Република България във Възродителния процес.

Моля да бъде разпитан г-н Борисов и свидетелите, чиито имена съм готов да предоставя и да бъде изяснено участието на Премиера в тези позорни събития.

Мога да Ви предоставя и имена на други висши държавни служители, които са убивали, малтретирали и изнасилвали мирното турско и мюсюлманско население по време на така наречения „Възродителен процес", се казва в писмото.

Мюмюн настоява да се възобнови делото срещу виновниците за възродителния процес. Той сочи, че неговата организация се е свързала в Турция над 100 потърпевши, които са готови да дадат показания.