OffNews.bg

Петима опитаха да източат 360 хил. евро от банкова сметка

Петима души са задържани, след като опитали да източат 360 хил. евро от сметката на българин, който живее от дълги години в чужбина, съобщиха от Прокуратурата.

Петимата са задържани при съвместна операция на ДАНС и Софийска градска прокуратура в петък, след като били уличени в извършването на документна измама в особено големи размери.

Арестите са извършени в рамките на образуваното на 16 септември 2013 г. досъдебно производство срещу Нина Петрова.

В хода на разследването прокурорите установили, че жената и съучастниците й са направили опит да изтеглят сумата от 360 хил. евро от сметката на български гражданин, който живее от дълги години в чужбина. За целта извършителите са се снабдили с документи с невярно съдържание – удостоверение за граждански брак между Петрова и пострадалия, смъртен акт на последния и удостоверение за наследници.

При опита за теглене на сумата, банката е информирала пострадалия, чрез счетоводителя му. Така се е стигнало и до разкриване на престъплението.

Прокуратурата е поискала постоянен арест за задържаните - Венцислав Борисов, Нина Петрова, Асен Петров, Веселин Василев и Емил Биволарски. Днес се очаква съдът да заседава по искането на Прокуратурата.