OffNews.bg

Осъдиха работник заради немарливо поддържан път

Окръжният съд в Добрич постанови условно наказание за немарлива поддръжка на път от републиканската пътна мрежа на работник от града. Това съобщиха от пресцентъра на Окръжен съд – Добрич.

54-годишният Георги Димитров получи наказание 6 месеца условно лишаване от свобода с 3 години изпитателен срок. Присъдата е поредната условна за смърт на пътя.

На 23.02 2011 г. по пътя, свързващ градовете Добрич и Силистра, близо до разклона за с. Малка Смолница, заради немарливо изпълнение на задълженията си Димитров причинява смъртта на 41-годишен мъж, три средни телесни повреди на двете ръце на 37-годишен мъж  и шест телесни повреди на друг 37-годишен, две от които са довели до разстройство на здравето, временно опасно за живота му.

Пътят Добрич – Силистра е бил заледен и неопесъчен. Тримата пострадали са пътували в микробус. Поради заледяването той се отклонил наляво и се блъснал навлязлата в лентата за насрещно движение лека кола.

Микробусът се обърнал, а след това  бил бутнат от тежкотоварен камион.

Димитров е осъден, след като е признал вината си и е заявил, че приема последиците на споразумението на влязла в сила присъда.

Това е първо осъждане на работещ във фирма за поддръжка на пътищата за немарливо изпълнение на задълженията му.