OffNews.bg

Орешарски към протеста: Готов съм за преговори

Две седмици след като протестиращите отказаха да преговарят с Пламен Орешарски, искайки единствено оставката му, днес премиерът отново поднови предложението си.

Готов съм на диалог с протестиращите. Ситуацията е "изнервена", но съм готов да работя за страната, заяви той в интервю за Нова телевизия.

"С такава обстановка не може да се свикне. Представях си, че ще бъде труден мандат, имаше всички обективни предпоставки за това. Самият факт, че още на третия ден група хора искаха оставката ми, беше първият сигнал. Разбира се, след нашето грешно назначение на г-н Пеевски протестите се засилиха и струва ми се, че в момента ситуацията е доста изнервена, но това е като цяло доста негативно за развитието на самата страна. Аз се надявам, че ще намерим подход да успокоим обстановката, което е ключова предпоставка и да развием приоритетите от нашата програма. Те са насочени към стабилизиране на обстановката, за подобряване на социално-икономическото положение, както и за нормализиране на положението в държавата", каза премиерът Орешарски.