OffNews.bg

Общински съветник от ГЕРБ строи върху детска площадка (снимки)

Общински строител от ГЕРБ предизвика възмущението на цял квартал, като започна да строи офиси върху детска площадка. 

Случката се разиграва в Пазарджик, а възложител на строежа е Илиян Вулянов - съветник в община Лесичово. 

"Имахме си една полянка в междублоковото пространство, където ритаха, играеха и се пързаляха (когато има сняг) една дузина деца. От три-четири дни започнаха изкопни работи за строеж на многофункционална сграда на ъгъла между ул. "Никола Вапцаров"и ул. "Райко Даскалов", в кв. 186, УПИ XIII (върху полянката), сигнализира читателят на OFFNews Николай Вълков.

Живеещите в квартала веднага се събират на протест, но работата по строежа продължава и вече на мястото на досегашната полянка зее огромна заградена яма. Импровизирана ограда отделя строежа от катерушките за децата.

 Никой досега не е обяснил на хората какво и по какъв ред се строи. Не е имало и обществено обсъждане. Само прочели на информационната табела на обекта, че на мястото ще бъде издигната многофункционална сграда с възложител Илиян Вулянов.

 За строежа е издадено разрешително, както е видно и от самата табела. Това обаче не успокоява живеещите на улиците "Райко Даскалов и "Никола Вапцаров", чиито деца сега ще играят на двойно по-малко площ, в близост до строеж.

 "И ние живущите в района се чудим, какво стана и къде е проблемът? Къде сгрешихме? Защо някой наказва нашите деца и ги лишава от жизнено пространство?", не спира да се пита Николай Вълков.

 През OFFNews общинският съветник Илиян Вулянов отказа да коментира случая.

 Земята върху полянката му е била продадена от общината на търг, показа наша проверка. Главният архитект на община Пазарджик Кръстьо Танков обясни пред наш репортер, че строежът е напълно законен и "човекът строи върху собствена земя". Според него случаят се коментира "манипулативно" от гражданите. "След като са толкова принципни, попитайте ги защо не протестират против тенекиените гаражи, сложени пак на същото място, при това незаконно? Гаражите са на същите протестиращи", добави архитект Танков.

 OFFNews ще продължи да следи случая.