OffNews.bg

Новинарският News7 стартира на 7 март

Нов новинарски канал ще се появи в българския телевизионен ефир от 7 март. Става въпрос за сродната на TV7 телевизия News7, която ще се излъчва на мястото на BBT. 

Каналът ще стартира с новинарски емисии и документални филми, като постепенно програмата ще се обогатява с нови предавания, още емисии и спортни събития, oбявиха от медията.

Лица на централните новини ще са познатите вече от малкия екран Валентина Войкова (БНТ, RPO BG, bTV) и Миа Сантова (Нова тв, ТV7). В екипа са и други две бивши лица от БНТ - Владислав Прелезов и Лара Златарева (Кака Лара), новинарите на TV7 Юлия Манолова, Георги Налбантов, Вероника Чанева, Стойчо Керев, Светослава Рудолф и др., както и репортерите Диляна Гайтанджиева, Моника Гаджанова и др.

 „Техниката, която закупихме, експертизата, която използваме, и професионалистите, с които разполагаме, ще поставят нови стандарти в българския телевизионен ефир”, коментира изпълнителният директор на TV7, NEWS7 и Super7 Николай Бареков.

"Във времена, когато новините се случват на живо непрекъснато и хората спонтанно участват в събитията, новият канал NEWS7 ще представя събитията с точна и обективна информация за всички процеси, като отразява балансирано гледните точки на гражданите и различните политически възгледи”, казва още Бареков.

През декември Turner Broadcasting System Europe Limited, компанията майка на CNN International, подписа афилиейт споразумение с новия канал, което дава на NEWS7 достъп до новинарските ресурси на международния телевизионен лидер, припомнят от телевизията. Това включва извънредни новини на живо, новини, репортажи и програми. Като част от споразумението, NEWS7 ще предостави на CNN достъп до собствено съдържание от България. Спрямо условията на споразумението, CNN също така предоставя консултации, обучение и подкрепа за развитието на канала, като това е първата по рода си сделка в Източна Европа, допълват от медията.