OffNews.bg

Кунева нахока Борисов заради кадрите от Осло

Меглена Кунева порица премиера Бойко Борисов във Фейсбук заради поведението му по време на церемонията за Нобеловите награди в Осло.

„Изпитвам човешко съчувствие към умората на г-н Борисов. Ако беше колега, щях да го побутна, за да го предпазя от ситуацията, в която изпадна. Ако беше пътник в трамвая, щях да го събудя, за да не пропусне спирката си, пише бившият еврокомисар.

По думите ù обаче никой премиер няма право да се оплаква от умората, защото това е част от поста му на министър-председател.

Според Кунева страшен е не фактът, че премиерът е заспал, а че не се интересува от речите на европейските лидери.

„Проблемът е, че държиш телефон на церемония за връчване на Нобеловата награда, заради което заслужаваш учудения поглед на холандския си колега, вместо да използваш момента, за да говориш за членството на България в Шенген, което Холандия не приема“, пише още във Facebook Кунева.

Коментарът на бившия евроомисар бе провокиран от кадрите от церемонията по връчването на Нобеловата награда в Осло, от които личи, че премиерът е задрямал, а през останалото време усилено гледа джиесема си.

„Аз работя много и се уморявам много. Пътят до Осло е три часа и половина, три часа и половина обратно – общо седем часа. Още 20 часа съм летял с граждански полети до Щатите и обратно. Всеки, който е пътувал за три дена на практика до Америка и обратно, знае какво му се случва с биоритмите. Действително съм много уморен. Всяко нещо, което говоря, ми минава през главата. Всяко нещо“, обясни непристойната си дрямка Борисов.