OffNews.bg

Костов отказа на Надежда

Лидерът на ДСБ Иван Костов отхвърля предложението за обединение със СДС.

Часове след като Мартин Димитров и Надежда Нейнски апелираха за обединение между двете партии, ДСБ се обяви против идеята.

Като основна причина Иван Костов изтъкна, че СДС са в съюз с ГЕРБ и не вярва на техните намерения. "За съществуващото положение ръководството на СДС носи тежка отговорност, защото с колаборация с ГЕРБ извади СДС от "Синята коалиция". Нищо от това, което виждаме в момента, не дава възможност да мислим, че нашата и тяхната позиция към управляващите съвпадат", каза днес Костов.

Лидерът на ДСБ заяви, че бил информиран, че "колегите от СДС са направили шпалир да посрещнат делегацията на ГЕРБ, водена от Цветанов" на конгреса на ЕНП в Букурещ.

Не приемаме отговорността, че сме разделяли дясната опозиция. Категорично не споделяме пораженческия тон на това писмо и тази пресконференция, заяви Радан Кънев от ДСБ по повод Съюз „Единство". Кънев добави, че не е изненадан. „Съществуващото ръководство на СДС носи тежката отговорност, че в колаборация с ГЕРБ извади СДС от единната десница. Нашата позиция представлява сините избиратели, тяхната - не".

Днес бившите лидери на СДС Мартин Димитров и Надежда Нейнски обявиха създаването на на Национален съюз “Единство”, чиято цел е обединението на десницата чрез разпадналата се през пролетта “Синя коалиция”.