OffNews.bg

Халваджиян спря "7 часа разлика", bTV - бесни

Войната между продуцента Магърдич Халваджиян и bTV продължава - този път Халваджиян нанесе удар на частната телевизия като спря снимките на сериала "7 часа разлика".

Телевизията пусна днес отворено писмо до "Глобал Филмс", собственост на именития продуцент, в което настоява снимките на сериала да бъдат възобновени.

 "Едностранното решение на "Глобал филмс" да спре снимачния процес, противоречи на договорните отношения между страните. bTV не приема решение на "Глобал Филмс" и настоява продукцията да продължи", се казва в изявлението на телевизията.

"Този сериал е наша рожба! Създадохме го заедно с прекрасните сценаристи Любен Дилов и Милена Фучеджиева. Отидохме с идеята в bTV. Реализирахме един успешен продукт, с който се гордеем. Тъжно ни е, че ще приключим с него по този начин, но за да продължим аз лично и екипа ми да работим, се нуждаем от финансово обезпечаване", коментира продуцентът пред "24 часа".

Конфликтът между Халваджиян и bTV започна април тази година, когато продуцентът свали от екран "Господари на ефира" и "Пълна лудница" с аргумента, че телевизията му налага цензура.  От bTV обявиха, че става въпрос за пари, а не за цензура и заведе дело за клевета срещу Халваджиян.

Последва и ответен удар от страна на телевизията, която обяви в началото на септември, че е купила правата за италианския формат Striscia la Notizia, познат у нас като „Господари на ефира”.

Закупените права са за територията на няколко държави, сред които е и България, а периодът е 3 години. Това осуети намеренията на Магърдич Халваджиян да продължи да прави Господарите, като ги излъчва по "Нова телевизия".