OffNews.bg

БСП чисти "к*р" и кърлежи от Бузлуджа

Трескава подготовка кипи за традиционния Национален събор на левицата Бузлуджа 2012 - активисти честят тревата от кърлежи и паметника на върха от надписи, като "к*р".

Той ще се проведе на 27 и 28 юли 2010г. - петък и събота, и е посветен на "121- ата годишнина на организираното социалистическо движение в България и провеждането на Бузлуджанския конгрес".

На национален съвет на БСП миналата неделя във връзка със събора зам.-председателят на БСП Янаки Стоилов предложи Американската агенция за космически изследвания (НАСА) да разположи свои уреди за наблюдения до чинията на Бузлуджа.

Той предложи това във връзка със становище за бъдещето на Дом-паметника на социалистите, който държавата върна на БСП с нареждане на премиера Бойко Борисов миналата година.

15 млн. лв. са нужни мемориалът на Бузлуджа да стане музей на социализма, пресметна ръководството на партията.

“БСП ще предложи на потенциални партньори да се потърси развитие на дейности, които впоследствие да издържат паметника”, предложи Янаки Стоилов.

Според социалстите за Бузлуджа могат бъдат оферирани Обсерваторията в Стара Загора, НАСА, Роскосмос (Федералната космическа агенция на Русия) и всички мобилни оператори, които могат да сложат антени там. 

Левицата създаде работна група за бъдещата визия на паметника на Бузлуджа, която трябва да е готова с концепцията до половин година и тогава ръководството на БСП ще обяви иска ли да е собственик на каменната чиния.