OffNews.bg

Anonymous организират световен протест

Anonymous подготвят нов протест в световен мащаб. Събитието ще бъде проведено на 5 ноември 2012г., като в него участие ще вземе и България.

Каузата на този масов проект е "За един по-добър живот за всички ни. Живот без плужеци в костюми, живот без страх."

В социалната мрежа "Фейсбук" се организират масови протести в по-големите български градове, като за момента 7 града са заявили участие в събитието. 

Специална причина за организацията на това събитие няма. Изредени са няколко такива, които са общи и се отнасят към всички, които се чувстват ощетени от държавността и управляващите.

В специално видеообръщение към българския потребител, Анонимните разкриват предисторията на бъдещия протест.

В страницата във Фейсбук Анонимните се обръщат към полицаите, които ще бъдат на протеста: "Ние знаем, че зад вашите брони стоят хора, които виждат всичко това. Виждат тези безумия. Виждат как, заради дребни престъпления хора, биват наказвани с години и как с безумни постъпки, политици нагло ни гледат от телевизията. Молим ви, господа. "

Групата отправя и апел към медиите : "Уважаеми медии. Не изкривявайте истината този път, защото вече никой не ви вярва. Ако искате да запазите поне малка част от достойнството си, поне този път покажете истината."