OffNews.bg

200 протестират пред НС, но дават толеранс на служебния кабинет (снимки и видео)

Около 200 протестиращи се събраха днес пред Народното събрание, за да изпратят с освирквания отиващия в историята 41-ви парламент. В същото време някои от демонстрантите заявиха, че са склонни да дадат толеранс на новото служебно правителство.

С хвърчащи рула тоалетна хартия и клаксон от трабант се отличаваше поредният протест, който се проведе днес по обед.

Митингуващите се събраха под мотото “Да изметем боклука” в 12 ч и освиркаха яко заседаващите вътре депутати. Появата на всеки народен представител на входа бе съпровождана от нецензурни обиди с най-цветист характер. Трабантчетоп пък бе докарано да напомни на депутатите, че се возят в твърде скъпи коли, казаха инициаторите.

Сред демонстрантите се забелязваха хора от различни "лагери" и някои от неформалните лидери - вече познатите като лица Янко Петров, Янаки Ганчев, Йоло Денев. Кристиян Коев-Флейтата и Десислава Петрова-Солджъра пък опитаха да внесат пакети с 240 памперса, които да раздадат на депутатите. След като охраната на НС не допусна пакетите, въпреки че преминаха през скенерите на входа, двамата активисти влязоха в сградата, за да направят изявление пред медиите.

По думите на Янко Петров протестът днес е бил срещу политическия модел и всички партии. Настояваме за незабавна проверка на договорите с ЕРП-тата и на всяко едно министерство, посочи пред OFFNews Янко Петров.

Петров каза още, че засега не е коордиран нов национален протест.

"Ще изчакаме оповестяването на служебния кабинет. Очакваме в рамките на два месеца той да се заеме с повечето от исканията ни", посочи Петров.