OffNews.bg

Какъв Ден на победата? Русия не е победила във Втората световна война

Врагът е победен от Уинстън Чърчил, от което се е възползвал Сталин и е въвел войската в Берлин. И в присъщия му маниер е разбил там целия Берлин. Това е станало. В какво точно е победата? В това, че получихме тоталитарен режим, от който не можем да се отървем и до днес? Не, никаква победа няма. Няма победа. Победи Германия - това е доминиращата днес държава в Европа, коментира известният руски политолог и публицист Станислав Белковски в ефира на радио "Ехото на Москва".

За да не се занимаваме с вътрешни проблеми, през цялото време ни напомнят, че сме победили във Втората световна война. А ние не победихме във Втората световна война. В Ялта се постигна мирът, да. И до него се стигна, защото Уинстън Чърчил предаде Източна Европа на Сталин. Това не е победа. Веднага щом Източна Европа почувства спада на напрежението, когато то мъничко се отпусна, тя избяга от нас. Разбирате ли - когато ти си набил жена си, това не е победа над жената. Това е показател за твоя садизъм, каза Станислав Белковски.

Да, това е Ден на паметта и скръбта. Но каква Победа? Къде е Победата? 27 милиона загинали: каква победа е това? - попита той.

Става дума за "победобесие", когато Вячеслав Никонов, пълен боклук, мерзавец - поемам цялата отговорност за думите си - крачи с портрета на дядо си Вячеслав Молотов. Със същия успех в Берлин можеш да се разходиш с портрет на Хитлер или с портрет на Гьобелс -  да видим как полицията и правоприлагащите органи на Германия ще реагират на това, коментира известният руски политолог.

Аз не съм участвал във Втората световна война. Участвали са двама от моите дядовци, които са загинали. Най-добрите от тях загинаха, както казва Борис Слуцки. Освен това съм запознат със свидетелските показания на Виктор Астафиев и Владимир Некрасов, че цялата тази война е кървава месомелачка с цел да се унищожи руския народ и неговата власт. Какъв Ден на победата? Кой го отбелязва? Хора, които нямат нищо общо с това? - попита Станислав Белковски.