OffNews.bg

Вижте този клип. После този. За да знаете защо няма да стигнем германците

Вижте този клип. Той е на ПП "Възраждане". В него лирическият герой разстрелва депутати.

Кадрите в него са взети от сериала "Слуга на народа", в който главната роля играе новият президент на Украйна Володимир Зеленски.

Възможно е част от гласовете за Зеленски да са дошли заради тези кадри. Възможно е даже те да вдигнат процента на "Възраждане".

Вероятно на мнозина им е минавало в главата, че това е начинът да се оправим.

Не, не е това начинът. Това е украинският модел, в който едните набиват (или избива) другите, после вторите набиват първите, после първите набиват вторите и така до края на света.

А сега вижте този клип.

Той е за Дитер Цетше, шефът на компанията "Даймлер", която притежава "Мерцедес-Бенц".

В понеделник беше последният му работен ден след 40 години, отдадени на автомобилния гигант, 13 от които начело.

За да отдаде почит на своя конкурент, от БМВ пуснаха реклама, в която се сбогуват с него. В нея се вижда как Цетше е аплодиран от служителите си в последния си работен ден, как сваля пропуска си за сградата, сбогува се и си отива у дома. Дотам той е откаран от шофьор с "Мерцедес" S-класа.

Когато шофьорът си отива, бившият директор на "Мерцедес-Бенц" влиза у дома, отваря вратата на гаража си и... потегля с BMW i8 Roadster на фона на думите "Най-сетне свободен".

Закачливото видео завършва с думите "Благодарим Ви, Дитер Цетше, за дългите години на вдъхновяваща конкуренция".

Това не е първият път, в който автомобилните гиганти се задяват взаимно в рекламите си. От години наред те се закачат по видеа, билборди и интервюта, но винаги запазвайки добрия тон и уважение едни към други.

Сега пак вижте първият клип.

Всъщност сигурни ли сте, че изобщо искате да го видите пак?