OffNews.bg

Главчев дал задна за частната детска болница заради високото обществено напрежение

Служебният премиер Димитър Главчев се отказал от решението за строежа на частна детска болница, след като видял високото обществено напрежение.

Вчера МС отмени решението за създаване на Многопрофилна болница за активно лечение „Мама и Аз“ в София. Главчев разпореди незабавната отмяна на правителственото решение и заяви намерение "да бъде потърсена отговорност на хората, които са го предложили за разглеждане".

България ще влезе в Организацията за икономическо сътрудничество и развитие до края на годината, даде заявка служебният премиер Димитър Главчев. 

За първи път България има конкретен срок за присъединяването си към Организацията за икономическо сътрудничество и развитие (ОИСР), заяви премиерът Главчев пред журналисти, съобщиха от пресцентъра на Министерския съвет (МС). 

След срещата си с генералния секретар на ОИСР Матиас Корман той заяви пред журналисти, че България за първи път има конкретен срок за присъединяването си към ОИСР - хоризонтът за приемането на страната ни е края на следващата 2025 година.

Общо 31 доклада на комитетите на ОИСР по отношение на България са приети, остават още 26. 

Премиерът Главчев припомни, че България много отдавна е заявила желанието си за присъединяване към ОИСР. В рамките на днешната им среща министър-председателят лично е благодарил на генералния секретар на ОИСР Мариас Корман за активния диалог със страната ни по време на неговия мандат, съобщиха от правителствения пресцентър. 

На въпрос за вчерашната отмяна на решението на Министерския съвет за създаване на частна болница премиерът Главчев изтъкна, че аргумент за отмяната е създалото се обществено напрежение, с което той се е съобразил, уведомяват от МС.