OffNews.bg

Жив или мъртъв. МВР на Русия обяви за издирване главнокомандващия на ВСУ Валерий Залужни

Министерството на вътрешните работи на Русия обяви за издирване главнокомандващия на ВСУ Валерий Залужни, съобщи РИА Новости. Допреди 4-5 дни РИА Новости разпространяваше слуховете за тежко раняване или дори убийството на бойното поле на украинския генерал. Това стана повод за шеги в социалните мрежи, че руснаците издирват Залужни жив или мъртъв.

В официалната страница на МВР на Русия като основание за издирване на Валерий Залужни е записано "издирва се по чл. от НК". Руските власти очакват всеки, който има информация за издирвания да им позвъни на телефон +784956947333 в МВР. 

Освен Залужни Москва е пуснала за издирване и командващия на Сухопътните войски на Украйна Александър Сирски. И за него няма информация по кой точно член от НК на РФ го търсят. Това не е първият случай, в който Русия прави подобна пропаганда с имена на видни украински пълководци и силови лидери. По-рано Лефортовският съд в Москва постанови арест за ръководителя на военното разузнаване на Украйна Кирил Буданов по обвинение в организиране на терористични актове на територията на Русия.