OffNews.bg

Треньорка по художествена гимнастика малтретира дете, определя го като нормално

Скандален клип, на който се вижда как треньорката по художествена гимнастика от бургаският клуб „Олимпия“ Елена Симеонова малтретира дете, е бил заснет от спортен журналист. Във видеото, Симеонова хваща на два пъти детето за ушите и го разтърсва силно. Към момичето е насочена и вербална агресия, викове и обиди.

Колегата от Канал 0 Петър Михайлов присъствал на тренировката преди днешното национално състезание в зала „Младост“. Случайно заснема кадрите, които публикува в Интернет, сигнализира и институциите.

„В кадъра влезе това отношение на треньорката, което, меко казано, ме възмути. Не само вербално, но и физически упражняваше насилие и тормоз върху децата. В последствие разбрах, че това безпардонно поведение се повтаря и пред родители, което ми е крайно необяснимо“, разказа Петър.

Журналистът, а не родителите, е сезирал Държавната агенция за закрила на детето, които извършват проверка. Пред zonaburgas.bg те са уточнили, че треньорката обяснила поведението си с „връщане в реалността“, защото момичето, което е на 11 г., било хиперактивно.

Самата Елена Симеонова окачестви това като „нормално“:

Нищо сериозно не се е случило. Това е нормално. Нормално е, в процеса на работа, когато децата са превъзбудени и това е единствения начин , който сме намерили да ги озаптим по някакъв начин“, коментира треньорката.

Самата тя отказа повече подробности, защото била ангажирана със състезанието. Представители на други клубове също не пожелаха да коментират треньорските методи и обвиниха журналистите, че пречели и тормозели децата. Домакините пък намекнаха, че било добре случаят да не се раздухва, докато не свърши настоящото състезание.

На него присъства и председателят на федерацията по художествена гимнастика Илиана Раева, която също отказа коментар, докато не свърши надпреварата. Но уточни, че сега всеки си снимал всякакви клипове.

Проверка се извършва и от Община Бургас.