OffNews.bg

Страх и ужас в Искърското дефиле: Командоси, МВР и армия не могат да хванат легионера Росен

Въпреки тоталната мобилизация на сили на МВР, армията и спецчастите от издирвания за шесторното убийство в Нови Искър Росен Ангелов няма ни вест, ни кост.

Издирването на 56-годишния мъж продължава, а хората от десетки села в Искърското дефиле живеят в страх.

Днес министърът на отбраната Красимир Каракачанов обяви, че имало информации, че посоченият за изверг бивш затворник е бил част от френския Чуждестранен легион. Дали това е наистина така, не е ясно.

Иначе силите на Чуждестранния легион са известни като едни от най-добре подготвените в света. Често при техни акции не остават живи свидетели, както е извършено и убийството в Нови Искър. Гаранционно всяка от жертвите е простреляна и в главата, след като са били мъртви.

Село Луково продължава да бъде блокирано и в него се допускат само жителите. Издирвателната акция не е дала резултат. Той е пребивавал на няколко адреса нелегално и последно е бил във вилата си в Луково, откъдето се е измъкнал броени часове преди полицаите да я щурмуват.

Смята се, че Ангелов е изключително интелигентен, мнителен и добре подготвен да издържи дълго при сурови условия в планината. Поддържал е форма. Бил е вманиачен на тема тактическа подготовка, през каквато преминават спецчастите.

Искърското дефиле остава под полицейска блокада. Военни, спецчасти и полицаи търсят в гората. Включени са и следови кучета. Термокамерите са следили през цялата минала нощ. Обхождат се всички вили. Районът е труднодостъпен и в него има 25 000 вили, много от които необитаеми, в които той би могъл да се укрие.