OffNews.bg

Синът на Явор Божанков простреля друго дете (допълнена)

Непълнолетният син на депутата Явор Божанков е прострелял друго дете по време на тържество в италиански ресторант в Арбанаси. Там бизнесмен е празнувал рождения си ден, съобщи бТВ. Гостите му са били от общината, присъствали са и народни представители, сред които и самият Божанков.

Домакинът на партито оставил законно притежавания си пистолет, за да отиде до тоалетната. Тогава проехтял изстрел.

Простреляното в крака дете е откарано в болница, без опасност за живота. МВР потвърди за инцидента. Образувано е досъдебно производство, затова не могат да дадат повече подробности.

Инцидентът е станал между 13:30 и 14:00 часа на частно парти в Арбанаси. Детето на Божанков, което е на 11 г., е произвело изстрела с боен пистолет.

"Моля за разбиране в този момент. За сега зная само, че на рожден ден в с.Арабанси, на който присъстват децата ми с майка им, децата намират оръжие, което мислят за играчка. Но не е. Оръжието е на собственика на къщата. Рожденият ден е на жена му. Големият ми син е в шок. Лелята на сина ми, която е годинка по-голяма от него е вече добре - ранена в пръста на крачето. Можело е да се случи и най-лошото. Благодарим на Господ, че не е. Не отговарям на телефона на вашите обаждания защото в този момент отивам при децата и искам да бъда до тях", написа Божанков във фейсбук профила си.

Явор Божанков бе независим депутат в 48-ото Народно събрание. В следващото НС влезе с листата на "Продължаваме промяната- Демократична България". Съосновател е и член е на сдружение "С вяра в доброто". Женен, има двама синове.