OffNews.bg

Опит за атентат срещу кмета на Видин

Опит за атентат срещу кмета на Видин Герго Гергов (БСП) и семейството му е бил направен тази нощ, съобщи Гергов чрез изявление пред медиите.

Под автомобила му, паркиран в двора на къщата му, било сложено самоделно взривно устройство със запалителен коктейл тип "Молотов".

Колата не се взривила, защото фитилът е изгаснал по средата. Това спасило видинският кмет, съпругата му и двете им деца – син на девет години и няколко месечно бебе. 

"По всяка вероятност престъпните намерения са провокирани от твърдата политика, която води кметът на Видин по отношение стабилизиране на финансовото състояние на общината и в защита на интересите на гражданите", се казва в позиция на община Видин.

Гергов видял изгасналия фитил и разлятата течност под предната част на автомобила си към 10:30 ч. сутринта в събота. Подал сигнал до полицията, след което бил извършен оглед.

В изявлението си Гергов заявява, че той и семейството му са оцелели тази нощ единствено по Божията воля и че има поредица от подобни деяния срещу него.

Преди дни обект на агресия е станал и семеен недвижим имот на председателя на общинския съвет във Видин Пламен Трифонов, съобщи още Гергов.

МВР не е излязло с позиция по случая.

"Надявам се, че много скоро ще разберем кои са били извършителите и какви са целите им. Искам да уверя видинското гражданство, че техните интереси ще продължават да бъдат отстоявани и аз като кмет на Видин няма да позволя по никакъв начин злонамерени действия на трети лица да ощетят общината и нейните граждани. Много неща бих могъл да кажа, но предпочитам органите на реда да свършат своята работа. Получих уверение, че стореното няма да бъде оставено без последствия", каза Герго Гергов.