OffNews.bg

Ловци намериха човешки останки край софийско село (допълнена)

Ловци намериха човешки останки край софийското село Желява. Те са били открити преди два дни, като става дума за човешки скелет.

Засега не е ясно дали останките са на мъж или жена. Съдебен лекар на място е дал предварително мнение, че са на труп, престоял там от април и вероятно са на мъж. Дадени са за ДНК профил, за да се установи самоличността му.

В близост до останките са намерени обувки и дрехи, за които се предполага се, че са на мъж от близко село, който е в неизвестност от пролетта.

Според местните става дума за мъж от село Елешница. Изчезнал е преди около половин година на мястото, където са намерени останките. Тепърва ще се установява дали е той. 

Селото се намира и в разширения район, в който се издирва и изчезналият в Дупница в края на юли Янек Миланов. По неофициална информация версията се проверява, но по-късно това бе отхвърлено.

Янек Миланов изчезна мистериозно и беше видян за последно да се качва в колата на бившия гард на братя Галеви - Васил Капланов - Каплата, с когото имали лични пререкания.

Янек от години живее и работи във Франция и редовно се прибира в родния си град Дупница. Месец след изчезването му МВР се активизира и започна мащабни акции. Екипи на полицията, жандармерията, пожарникари, спасители с техника и специализирани автомобили, включително и линейка издирваха  Янек.

Водолази са претърсвали водоемите край село Крайници.