OffNews.bg

Контрабандни медикаменти за над 150 000 лв. задържаха на ''Капитан Андреево''

Контрабандни лекарствени продукти за над 150 000 лева откриха на митническия пункт "Капитан Андреево" при проверки на три превозни средства.

Най-голямото количество медикаменти е открито на 20 октомври, когато на пункта пристигнал автобус с турска регистрация, в който пътували двама шофьори и 17 пътници от Турция през България за Украйна. При проверка в багажното отделение са открити пет кашона, пълни с блистери, съдържащи различен брой таблетки, ампули, флакони и инжекции-писалки.

Откритите медикаменти са в търговско количество, имат различно предназначение и са на стойност 157 773 лева. В хода на проверката се установява, че медикаментите са собственост на един от пътниците – азербайджански гражданин.

При други два случая са открити 28 000 опаковки с витамини и 133 инжекционни разтвора с анаболни стероиди. Витамините са открити на 13 октомври при проверка на товарен автомобил с чужда регистрация с шофьор от Турция. Той представил стока от Германия през България за Азербайджан. При проверката са открити 8 палета недекларирани разтворими таблетки с надпис Vitamin C 1000 mg. Общото количество на откритите витамини е 28 000 опаковки.

Контрабандни лекарствени средства са открити при проверка на лека кола с българска регистрация. Шофьорът - българин, пътувал със семейството си от Турция за България на 16 октомври и не декларирал стоки. При проверка в багажа на шофьора са укрити 133 опаковки със 7 вида лекарствени продукти - анаболни стероиди.

Контрабандните лекарствени препарати са задържани.