OffNews.bg

19-годишни младежи спасиха давеща се жена в морето край Варна

Двама 19-годишни младежи спасиха жена от удавяне във Варна късно вечерта на 7 октомври, съобщава Нова тв.

В петък към полунощ 56-годишната жена скача в бурното море и започва да се дави. В този момент 19-годишните студентите Димитър Кандилов и Станислав се разхождат близо до мястото. Забелязват жената, която застава на брега, оставя чантата си и черна торба и се хвърля. Двамата се хвърлят след нея.

Станислав разкрива, че е нямало време за реакция и веднага е скочил във водата. Той е бил спасител и приложил знанията си от курса по първа помощ, допълва Нова тв.

"Той я държеше във водата, нямаше как да я изкара. Аз прибягах към алеята, за да потърся помощ. Намерихме две момчета, случайни минувачи и с общи усилия я изкарахме тук на брега", разказва Димитър.

5-6 минути жената е в безсъзнание. Звънят на тел. 112 и след минути пристига екип. В него е д-р Искра Величкова.

"Може би за 20-годишния ми трудов стаж това е най-впечатляващата постъпка, която виждам от млади хора. Искам да ви кажа, че това са герои в мирно време. Освен това са действали изключително адекватно, защото след като са я извадили от водата, са я обърнали настрани, за да може да изтече погълнатата вода, с което са спасили живота ѝ", споделя д-р Величкова.