OffNews.bg

Шаная Туейн се извини за подкрепата си към Доналд Тръмп

Канадската певица Шаная Туейн се извини за репликата си, че би гласувала за Доналд Тръмп на изборите през 2016 г., ако можеше.

Извинението е по повод нейно интервю за британския в. "Гардиън". Попитана за изборите в САЩ, тя казва, че "бих гласувала за него (Тръмп - бел. ред.), защото, въпреки че държанието му беше обидно, той изглеждаше честен. Какво искат американците? Президентът им да е учтив или да защитава интересите им?".

Либералите реагираха на изказването на Туейн със смесица от присмех и гняв, а консерваторите приветстваха думите ѝ.

"Бих искала да се извиня на всеки, когото съм обидила в скорошно интервю за "Гардиън", свързано с американския президент. Въпросът ме хвана неподготвена. Като канадка, съжалявам, че отговорих на този неочакван въпрос, без да разясня по-подробно какво имам предвид", пише Туейн в Туитър, провокирана от реакциите след интервюто.

Тя уверява, че е силно настроена срещу всеки вид дискриминация и се надява, че това е видно от изборите, които е правила през живота си. Подчертава, че моралните ѝ убеждения нямат нищо общо с тези на президента. Допълва, че е искала да покаже, че оценява високо честността, която липсва у други политици.

„Опитвах се да обясня, в отговор на въпроса за изборите, че ограниченото ми разбиране беше, че президентът говори като човек от народа, на когото могат да разчитат, като че ли не е политик. Отговорът ми беше непохватен, но със сигурност не трябва да се разглежда като пример за моите ценности и не означава, че го подкрепям.“