OffNews.bg

Лекари: Имаме псевдо мерки, защото политиците са готови и на ''френски изпълнения'', за да бъдат избрани

"В управлението на пандемията няма място за политици. Те са готови и на френски изпълнения само и само да бъдат избрани. Тези френски изпълнения в нашия случай са псевдомерки – кръщенета с 15 човека са позволени, не са позволени извънкласни занимания с групи от 12 деца. Как ги определят тия цифри?"

Това каза по Нова телевизия д-р Мирослав Ненков, бивш министър на здравеопазването.

Д-р Ненков и общопрактикуващият лекар д-р Атанас Пелтеков съобщиха, че ще посетят рудника в Крумовград, за да разкажат на миньорите каква е болестта коронавирус и как може ваксината да им помогне. 

Д-р Ненков, който е бил и в мината в Челопеч, каза, че там хората се притесняват от чипиране при имунизация.

"Не е нужно да се спори с такива хора, нашата работа е да обясним, че болестта я има и може да се помогне чрез ваксиниране", обясни той.

"Въпреки неумението на здравния министър да координира работатата ни, аз не съм спрял да преглеждам заразени. Последните 2-3 седмици имам по 15 човека преминали с коронавирус на ден. За последния месец около 15 души от пациентите ми стигнаха до болница, само 1 от тях беше ваксиниран", каза д-р Пелтеков и допълни: "Аз съм бесен, държавата не направи достатъчно, за да убеди хората да се ваксинират."

Според лекарите да се раздават часовници с томбола за ваксинирани е "недоразумение".