OffNews.bg

Григор показа голям характер, но отново малко не му достигна срещу Вавринка

Григор Димитров продължава да не може да намери рецептата за победа срещу Стан Вавринка. Българинът допусна втора поредна загуба от швейцареца в рамките на осем дни, като този път падна в три сета 7:5, 4:6, 6:7(4) на турнира от сериите "Мастърс" 1000 в Синсинати. Това е пето поредно и общо седмо поражение за хасковлията в сблъсъците с този съперник. Днес обаче той демонстрира голям характер, спаси два мачбола и бе близо до обрат, но накрая класата на Стан си каза думата и той успя да затвори мача в своя полза.

Първият сет вървеше гейм за гейм, като всеки печелеше своето подаване без нито една точка за пробив до 6:5 в полза на Григор. В 12-ия гейм българинът пръв получи възможност да пробие подаването на противника и го направи още от първия опит, за да спечели и сета със 7:5.

Във втория сет хасковлията получи нов шанс за пробив още във втория гейм, но този път Вавринка се измъкна. След това в петия гейм сервисът на Гришо се разпадна. Той спаси три точки за пробив, но направи и три двойни грешки, последната от които бе фатална и геймът отиде на сметката на швейцареца.

Гришо имаше шанс да върне пробива в осмия гейм, когато водеше с 40:15 при сервис на Вавринка, но отново не успя да разклати съперника си, който и този път се измъкна от трудната ситуация, а в един момент и едно грешно съдийско решение повлия на развитието на гейма. Така Стан не се пропука до края и спечели втория сет с 6:4 в своя полза.

Третият сет тръгна лошо за българина, който допусна пробив на нула още в третия гейм, а след това допусна и втори пробив за 1:4.

Гришо обаче показа голям характер и върна и двата пробива, като в първия случай спаси и два мачбола на сервис на шейцареца при 2:5. С много хъс хасковлията успя да стигне до 5:5 и изглеждаше, че може да направи и пълен обрат.

Последва обаче нова драма и нова размяна на пробиви, за да се стигне до 6:6 и тайбрек. Там Димитров допусна рано да изостане с 4 точки, но това не го сломи и той продължи да се бори до последно. Опитният Вавринка обаче демонстрира железни нерви във важните моменти и успя да затвори мача в своя полза със 7:4 точки.

Тази победа прати Вавринка във втория кръг на турнира в Синсинати. Там той ще играе с Андрей Рубльов, който победи също в три сета Николос Басилашвили - 6:7(4), 6:4, 6:2.