OffNews.bg

ВСУ ликвидира Юрий Крикуленко, един от главатарите на т.нар. ДНР

Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) са ликвидирали един от главатарите на Донецката народна република и основател на т. нар. "Руска пролет-2014" в Горловка в Донецка област, Юрий Крикуленко.

Това съобщи УНИАН, като се позова на сайта Gorlovka.ua.

Според изданието украинската артилерия е нанесла високоточен удар по място, на което за набор на бойци. Сред загиналите е и известният радетел за идеологията "Руски свят" Юрий Крикуленко - бивш общинар, преминал на страната на сепаратистите.

Контролираните от руските окупатори медии разпространиха информация, че ДНР-овецът уж е получил инфаркт, но това не е вярно.

"Той е бил ликвидиран с високоточен артилерийски удар на ВСУ", пише Gorlovka.ua.

Изданието отбелязва, че освен Крикуленко сред публиката на небесния концерт на Йосиф Кобзон украинските сили са пратили и "още няколко други ключови фигури от местния престъпен свят".

На 3 август ВСУ ликвидира одиозния командир на артилерията на ДНР Олга Качура, с позивна Корса.

На 10 август във временно окупираната Горловка изгоря нощен клуб "Бермуда", който е собственост на така наречения "депутат" на самопровъзгласилата се "ДНР" Юрий Крикуленко. Има данни, че на мястото се е провеждала важна среща, но "някой е нарушил правилата за пожарна безопасност", сподели в Телеграм бившият украински представител за Донбас в Тристранната контактна група (Украйна, Русия, ОССЕ) в Минск, журналистът Денис Казанский.