OffNews.bg

Тръмп: Хари и Меган да си плащат за охрана!

Американският президент Доналд Тръмп обяви, че САЩ няма да поемат сметките за охрана на принц Хари и съпругата му Меган на фона на съобщенията, че семейството се е преместило от Канада в САЩ. Тръмп написа в Туитър, че е "голям приятел и почитател на кралицата и на Великобритания", но добави: "Те трябва да платят!".

Според съобщенията те са се преместили в дома на Меган в Калифорния на фона на засилващата се пандемия от коронавирус.

I am a great friend and admirer of the Queen & the United Kingdom. It was reported that Harry and Meghan, who left the Kingdom, would reside permanently in Canada. Now they have left Canada for the U.S. however, the U.S. will not pay for their security protection. They must pay!

— Donald J. Trump (@realDonaldTrump) March 29, 2020

Неясно е защо Тръмп отправя подобно предупреждение, защото двойката ясно обяви, че няма намерение да иска обществени средства за осигуряването на охрана в САЩ.

"Херцогът и херцогинята не планират да искат от правителството на САЩ средства за осигуряването на сигурността си. Ангажименти за това са поети с частно финансиране", се казва в изявление от името на Хари и Меган, публикувано в неделя.

Формално двамата ще се оттеглят от кралските си задължения на 31 март, но това решение ще бъде преразгледано след година.