OffNews.bg

Треньорът на Кобрата: Пулев не може да измести Кличко

Новият треньор на Кубрат Пулев, Ули Вегнер, заяви, че Кобрата ще може да спечели световната титла едва след като шампионът Владимир Кличко прекрати състезателната си кариера.

72-годишният германец, който над 40 години е в професията, е бил треньор на шестима състезатели, стигнали до световна титла. Нито един от тях обаче не е печелил в свръхтежка категория, където от десет години доминира Кличко.

"За мен е ясно едно - в момента никой не може да победи Владимир Кличко. Денис Бойцов и Пулев мога да ги подготвя за момента, когато Кличко си тръгне от бокса", категоричен беше Вегнер.

Той каза още, че не е впечатлен от британеца Тайсън Фюри, който е непобеден в 24-те си мача на професионалния ринг и е сред претендентите за мач с Кличко.

"Тайсън Фюри е един шоумен. На ринга не съм видял нищо впечатляващо от него. Заедно с някое от моите момчета скоро ще се изправим срещу него", допълни 72-годишният специалист.

Кубрат Пулев издържа до петия рунд срещу Владимир Кличко в мача за световната титла в тежката категория по бокс през ноември миналата година. Украинецът нокаутира българина, а след срещата самият Пулев заяви, че не е доволен от представянето си. Въпреки това Кобрата съзря позитивното, като оцени случилото се като солидна порция опит.