OffNews.bg

Цирк в парламента заради маската на Павел Шопов от ''Атака''

Депутатът от "Атака" Павел Шопов напусна залата на парламента, след като беше отстранен за едно заседание заради възпрепятстване на нормалната работа на НС.

Той е и с наложена дисциплинарна мярка "порицание". Целият скандал беше провокиран от отказа на Шопов да носи предпазна маска в пленарната зала.

Първоначално заместник-председателят на Народното събрание Валери Симеонов прикани депутата от "Атака" да напусне залата.

Шопов обаче отказа както да си сложи маска, така и да напусне. Квесторите, които бяха помолени да се намесят, не успяха да го изведат.

Лично аз се обадих на РЗИ-София. Чакаме всеки момент да дойдат, да ви направят констативен протокол - акт, обърна се Симеонов към Шопов.

По настояване на "БСП за България" депутатът от "Атака" получи възможност да се изкаже.

Той заяви, че има определена процедура, по която се налагат наказания, и нарече Валери Симеонов "несъстоятелен и нелегитимен заместник-председател на Народното събрание".

След тези думи Симеонов му отне думата и го прикани да освободи трибуната, но Шопов продължи изказването си и затова му беше наложена дисциплинарната мярка - отстраняване за едно заседание.